Info

Alustavat ohjeet BotniaVasan-hiihdon osallistuville 2020

Säännöt:
Kilpailussa noudatetaan kansainvälisiä sääntöjä (FIS). Kilpailija joka käyttäytyy  epäurheilijamaisesti tai rikkoo sääntöjä rangaistaan FIS-sääntöjen mukaisesti.                                                                                                                                                                           Kilpailukanslia:
Kilpailukanslia Norrvallassa (päärakennus) on auki:
-lauantaina 8.2 klo.   15:00 — 19:00
-sunnuntaina 9.2 klo. 07.30 — 17.00

Lähtö:
Lähtö 52 km klo 10.00, ja 25 km noin klo 11:20. Lähtöalue sijaitsee Norrvallan läheisyydessä. Tule lähtöpaikalle hyvissä ajoin.

Osallistumiskirjekuori:
Lähtökirjekuori (joka sisältää kilpailunumerolappu, suksitarrat, ja ruokalippu) on haettavissa kilpailukansliasta. Huom! Kiinnitä suksitarrat kunnolla. Puhdista sukset huolellisesti ennen tarrojen liimausta. Kirjekuoresta löytyy myös vuositarra mitalia varten.

Ajanotto:
Ajanotto tapahtuu micro-sirujen avulla. Siru on numerolapussa.

GPS-seuranta:
Muutamat hiihtäjät kantavat hiihdon aikana GPS-lähettimet. Nämä hiihtäjät voidaan seurata kotisivullamme. Hiihdon järjestäjät pidättävät oikeuden valita hiihtäjät jotka tulevat kantamaan lähettimet. Lähettimet jaetaan numeroiden jakelun yhteydessä sunnuntaina klo. 9.00 – 9.30. Hiihtäjä joka hiihdon aikana poistaa lähettimen hylätään.

ilmoittautumiset:
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 3.2 klo. 23.59. Tämän jälkeen voi ilmoittautua viimeistään tuntia ennen lähtöä mutta silloin hinta on 100 €.

Ilmoittautumisen peruutus:
Jos imoittautunut hiihtäjä sairastuu voidaan siirtää ilm.maksu vuodelle 2021. Tämä edellyttää sen että sairastunut hiihtäjä näyttää tai lähettää lääkärintodistuksen järjestäjälle. Jos maksu siirretään veloitamme järjestelymaksun 10 €. Lääkärintodistus voi lähettää viimeistään 1.3. osoitteeseen info@botniavasan.fi

Liikenne ja parkkipaikat:
Parkkipaikkoja kilpailualueella on riittävästi ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Älä pysäköi tien varrelle.

Verryttelyasut:
Saat järjestäjien toimesta muovipussin, johon toivomme että laitat ylimääräiset vaatteesi. Sido sen jälkeen pussi kunnolla kiinni ja kiinnitä nimitarra (osallistumiskuoresta) pussiin ja aseta pussi latujen vasemmalle puolelle lähtöalueella. Pussi kuljetetaan järjestäjien toimesta maalin viereen.

Verryttely ja suksien testaus:
Kilpaladut suljetaan 15 min. ennen lähtöä. Verryttely ja suksien testaus hiihtokeskukseen päin eteläpuolella lähtöaluetta.

Lähtörivit:
Tänä vuonna käytetään 3 eri lähtöriviä. Jos haluat lähtöriville 1 tai 2 ilmoita viestikentässä tuloksia hiihtotapahtumista. Järjestäjät määräävät lopullisesti ensimmäisen lähtörivin hiihtäjät edellisvuosien sijojen ja ilmoitettujen meriittien mukaan.

HUOM! Jos haluat parempaan lähtöryhmään ota yhteyttä s-postilla tai mene kansliaan ja ilmoita parhaat hiihtosaavutuket ja mikä olisi toivottu lähtöryhmä viimeistään lauantaina klo 17.00.
Lähtörivi 1: Kilpa-hiihtäjät ja super-kuntoilijoille (loppuaika 2,5 – 3 h)
Lähtörivi 2: Niille joilla on kovaa vauhtia (loppuaika 3 – 4 h),
Lähtörivi 3: Niille joilla ei ole yhtä kiire.

Hiihtotapa:
BotniaVasan-hiihdossa saa hiihtää vain perinteisellä hiihtotavalla. Hiihtotapaa tarkkaillaan lähdöstä maaliin. Hiihtäjät jotka hiihtävät väärällä hiihtotavalla saavat FIS- sääntöjen mukaisen sanktion..

Sauvan pituus:
Sääntöjen mukaiset sauvat pitää olla. Valvotaan. Mittauspiste lähtöalueella missä voi itsekin tarkistaa pituutta.

Kirikilpailu ja kiripalkinto:
Hiihtäjä, sekä miesten- että naisten luokassa, joka ensimmäisenä leikkaa Kimossa olevan kirimaaliviivan ja hiihtää koko hiihdon hyväksyttävästi maaliin asti voittaa kiripalkinnon, joka on rahapalkinto (150 €). Kiripalkinnot jaetaan palkintojenjaon yhteydessä klo 14.30 urheiluhallissa.

Nesteasemat:
Reitin varrella löytyy seitsemän nesteasemaa:

  • Tuckor (8 km)
  • Kuckus (14 km)
  • Kimo (20,5 km)
  • Komossa (29 km)
  • Röukas (35,5 km)
  • Kalapää (41 km)
  • Vörsmossen (46 km)

Muista juoda paljon. Urheilujuomaa, mehua, vettä, mustikkakeittoa ja rusinoita joka asemalla. Kahvia sekä vähän purtavaa Komossassa ja seuraavilla asemilla.

Käymälät löytyvät Tuckorista, Kimosta, Komossasta, Röukaksesta ja Kalapäästä.

Ensiapu ja latupartio:
Sairaanhoitaja päivystää kilpailupäivänä kello seitsemästä lähtien Norrvallassa (ensiapuhuone). Ensiapua on saatavilla kaikilla latuasemilla kilpailun aikana. Latupartio ja ensiapuryhmä seuraavat viimeisiä hiihtäjiä ladun ympäri ja toimivat tarpeen mukaan.

Vakuutukset:
Hiihtäjät ovat järjestäjän puolesta vakuutettuja hiihdon aikana. Vakuutus kattaa tapaturmia jotka tapahtuvat hiihdon aikana. Ilmoita viipymättä järjestäjälle mikäli hiihdon aikana sattuu tapaturmia.

Hiihdon keskeyttäminen:
Jos jostain syystä keskeytät sinun on hakeuduttava (mikäli kohtuuden nimissä mahdollista) lähimmälle ensiapuasemalle, josta sinut kuljetetaan maaliin seuraavan aikataulun mukaan:

Auto 1 – Tuckor 11.30, Kuckus 11.45, Kimo 12.15, Komossa 12.45, Röukas 13.15.
Auto 2 – Kuckus 12.30, Kimo 13.00, Komossa 13.30, Röukas 14.00.
Auto 3 – Röukas 14.45, Kalapää 15.30.

Tarvittaessa löytyy huopia nesteasemilta.

Aikaraja:
Hiihdon maksimiaika on 8 tuntia. Jos saavut Kalapään nestepisteeseen klo. 16.00 jälkeen et saa jatkaa vaan sinut kyyditetään maaliin.

Voiteluhuolto ennen hiihtoa
Intersport Vaasassa voitelupalvelu to-pe.  Vapaasti käytettävä voitelupaikka löytyy Fredrikssonin talon kellarista ja tallista.

Voiteluhuolto hiihdon aikana:
Latuasemilta löytyy voiteita ja voiteluapua (lähinnä pito) kohtuullisessa määrin.

Varasauvat:
Ensimmäisen nousun jälkeen ja 2 km:n hiihdon jälkeen löytyy varasauvoja. Kaikista nesteasemista löytyy varasauvoja – asemaportaalin vierestä. Vuokratut varusteet palautetaan kilpailukansliaan.

Maali:
Maali sijaitsee Norrvallassa. Kun saavut maaliin saat heti mitalin, jonka jälkeen toivomme, että asetat sukset ja sauvat telineisiin ennen kuin hakeudut pesulle ja syömään. Huom! Uimahalli on avoinna – uimapuku mukaan. Älä unohda ruokalippua!

Pukeutuminen ja pesu:
Naiset terapiaosastolla, miehet urheiluhallissa missä myös suihkut sekä uimahallissa.

Palkintojen jako:
Kolme ensimmäiset hiihtäjät miesten- ja naisten sarjassa voittavat rahapalkintoja 300, 200 ja 100 €.
Ensimmäiselle naiselle ja miehelle joka saapuu Kimoon jaetaan 150 €:n kiripalkinto.
Palkinnot 10 ensimmäiselle naisten luokassa ja 15 ensimmäiselle miesten luokassa sekä mitalit SM-sarjoissa jaetaan n. klo 14.00 auditoriossa.

Maaliintulon jälkeen jaetaan kaikille mitalit (heti maalissa) ja arvontapalkinnot luokassa (seuraa opastuksia). Kunniakirja josta ilmenee hiihtäjän nimi ja loppuaika jaetaan kaikille hiihtäjille ja saadaan kilpailukanslian läheisyydestä. Voit myös itse tulostaa kunnikirjaa.

Yleiset ohjeet:
Noudata järjestäjien ohjeita joka paikassa ja käytä oikeanpuolista latua aina kun se on mahdollista.  Sinulla ei ole oikeutta vaatia kanssakilpailijaa väistymään ladulta. Lähdössä noin 20 latua. Tien ylityksen jälkeen muutama latu kiertää vallia ja muutama latu menee vallia pitkin. Noudattakaa varovaisuutta kun ladut taas kohtaavat ja lähtevät ylös mäkeen missä on enään 3 latua. Reitillä on vähintään 2 latua. Maalisuoralla 3 latua. Joissain mutkissa ja laskuissa latu jätetty pois. Ladun loppu ja alku merkattu risuilla. Kaikki tien ylitykset ovat miehitettyjä. Noudatettava varovaisuutta. Lämpötilaa seurataan ennen lähtöä tunnin välein. Kuuluttajakopin seinällä merkataan lämpötila.

Kuuluttaja:
Kuluttajana toimii Lalle Broberg. Lalle antaa hyviä neuvoja ennen lähtöä ja suorittaa lähdön laskemalla paljonko on aikaa jäljellä ja antaa signaalin.

Tulospalvelu:
Maaliintulojärjestys ja loppuaika ilmenee tulostaululta. Tulokset löytyy myös internetistä.

Kilpailun peruuntuminen:
Jos kilpailua jostain syystä joudutaan perumaan järjestäjä voi palauttaa 50 % ilmoittautumismaksusta.

Tapaturmat ja sairaustapaukset:
Tapaturmien ja sairaustapauksien satuttua soita 112 ja ota yhteyttä turvallisuuspäällikköön, Andreas Storbacka 040-1841399

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA