Info

Ohjeita BotniaVasan-hiihdon osallistuville 2019

Kilpailukanslia:
Kilpailukanslia Norrvallassa (päärakennus) on auki:
-lauantaina 9.2 klo.   15:00 — 19:00
-sunnuntaina 10.2 klo. 07.30 — 17.00

Lähtö:
Lähtö 52km klo. 10.00, ja 25km klo 11:30. Lähtöalue sijaitsee Norrvallan läheisyydessä. Tule lähtöpaikalle hyvissä ajoin.

Osallistumiskirjekuori:
Lähtökirjekuori (joka sisältää kilpailunumerolappu, suksitarrat, ja ruokalippu) on haettavissa kilpailukansliasta. Huom! Kiinnitä suksitarrat kunnolla. Puhdista sukset huolellisesti ennen tarrojen liimausta. Kirjekuoresta löytyy myös vuositarra mitalia varten.

Ajanotto:
Ajanotto tapahtuu micro-sirujen avulla. Siru on numerolapussa.

GPS-seuranta:
Muutamat hiihtäjät kantavat hiihdon aikana GPS-lähettimet. Nämä hiihtäjät voidaan seurata kotisivullamme. Hiihdon järjestäjät pidättävät oikeuden valita hiihtäjät jotka tulevat kantamaan lähettimet. Lähettimet jaetaan numeroiden jakelun yhteydessä sunnuntaina klo. 9.00 – 9.30. Hiihtäjä joka hiihdon aikana poistaa lähetimen hylätään.

Jälki-ilmoittautumiset:
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.2 klo. 23.00. Tämän jälkeen voi ilmoittautua viimeistään tuntia ennen lähtöä mutta silloin hinta on 100 €.

Ilmoittautumisen peruutus:
Jos imoittautunut hiihtäjä sairastuu voidaan siirtää ilm.maksu vuodelle 2019. Tämä edellyttää sen että sairastunut hiihtäjä näyttää tai lähettää lääkärintodistuksen järjestäjälle. Jos maksu siirretään veloitamme järjestelymaksun 10 €. Lääkärintodistus voi lähettää viimeistään 1.3. osoitteeseen BotniaVasan-hiihto, c/o Sjöblom, Krooksbakintie 13, 66600 VÖYRI

Liikenne ja parkkipaikat:
Parkkipaikkoja kilpailualueella on riittävästi ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Älä pysäköi tien varrelle.

Verryttelyasut:
Saat järjestäjien toimesta muovipussin, johon toivomme että laitat ylimääräiset vaatteesi. Sido sen jälkeen pussi kunnolla kiinni ja kiinnitä nimitarra (osallistumiskuoresta) pussiin ja aseta pussi latujen vasemmalle puolelle lähtöalueella. Pussi kuljetetaan järjestäjien toimesta maalin viereen.

Lähtörivit:
Tänä vuonna käytetään 3 eri lähtöriviä. Jos haluat lähtöriville 1 tai 2 ilmoita viestikentässä tuloksia hiihtotapahtumista. Järjestäjät määräävät lopullisesti ensimmäisen lähtörivin hiihtäjät edellisvuosien sijojen ja ilmoitettujen meriittien mukaan.
Lähtörivi 1: Kilpa-hiihtäjät ja super-kuntoilijoille (loppuaika 2,5 – 3 h),
Lähtörivi 2: Niille joilla on kovaa vauhtia (loppuaika 3 – 4 h),
Lähtörivi 3: Niille joilla ei ole yhtä kiire.

Hiihtotapa:
BotniaVasan-hiihdossa saa hiihtää vain perinteisellä hiihtotavalla. Hiihtotapaa tarkkaillaan lähdöstä maaliin. Hiihäjät jotka hiihtävät väärällä hiihtotavalla hylätään.

Kirikilpailu ja kiripalkinto:
Hiihtäjä, sekä miesten- että naisten luokassa, joka ensimmäisenä leikkaa Kimossa olevan kirimaaliviivan ja hiihtää koko hiihdon hyväksyttävästi maaliin asti voittaa kiripalkinnon, joka on rahapalkinto (150 €). Kiripalkinnot jaetaan palkintojenjaon yhteydessä klo 14.30 urheiluhallissa.

Nesteasemat:
Reitin varrella löytyy seitsemän nesteasemaa:

  • Tuckor (8 km)
  • Kuckus (14 km)
  • Kimo (20,5 km)
  • Komossa (29 km)
  • Röukas (35,5 km)
  • Kalapää (41 km)
  • Vörsmossen (46 km)

Käymälät löytyvät Tuckorista, Kimosta, Komossasta, Röukaksesta ja Kalapäästä.

Ensiapu ja latupartio:
Sairaanhoitaja päivystää kilpailupäivänä kello seitsemästä lähtien Norrvallassa (ensiapuhuone). Ensiapua on saatavilla kaikilla latuasemilla kilpailun aikana. Latupartio ja ensiapuryhmä seuraavat viimeisiä hiihtäjiä ladun ympäri ja toimivat tarpeen mukaan.

Vakuutukset:
Hiihtäjät ovat järjestäjän puolesta vakuutettuja hiihdon aikana. Vakuutus kattaa tapaturmia jotka tapahtuvat hiihdon aikana. Ilmoita viipymättä järjestäjälle mikäli hiihdon aikana sattuu tapaturmia.

Hiihdon keskeyttäminen:
Jos jostain syystä keskeytät sinun on hakeuduttava (mikäli kohtuuden nimissä mahdollista) lähimmälle ensiapuasemalle, josta sinut kuljetetaan maaliin seuraavan aikataulun mukaan:

Auto 1 – Tuckor 11.30, Kuckus 11.45, Kimo 12.15, Komossa 12.45, Röukas 13.15.
Auto 2 – Kuckus 12.30, Kimo 13.00, Komossa 13.30, Röukas 14.00.
Auto 3 – Röukas 14.45, Kalapää 15.30.

Tarvittaessa löytyy huopia nesteasemilta.

Aikaraja:
Hiihdon maksimiaika on 8 tuntia. Jos saavut Kalapään nestepisteeseen klo. 16.00 jälkeen et saa jatkaa vaan sinut kyyditetään maaliin.

Voiteluhuolto ennen hiihtoa
Intersport Vaasassa voitelupalvelu to-pe.  Vapaasti käytettävä voitelupaikka löytyy Fredrikssonin talon kellarista.

Voiteluhuolto hiihdon aikana:
Latuasemilta löytyy voiteita ja voiteluapua (lähinnä pito) kohtuullisessa määrin.

Varasauvat:
Ensimmäisen nousun jälkeen ja 2 km:n hiihdon jälkeen löytyy varasauvoja. Kaikista nesteasemista löytyy varasauvoja – asemaportaalin vierestä. Vuokratut varusteet palautetaan kilpailukansliaan.

Maali:
Maali sijaitsee Norrvallassa. Kun saavut maaliin saat heti mitalin, jonka jälkeen toivomme, että asetat sukset ja sauvat telineisiin ennen kuin hakeudut pesulle ja syömään. Huom! Uimahalli on avoinna – uimapuku mukaan. Älä unohda ruokalippua!

Pukeutuminen ja pesu:
Naiset terapiaosastolla, miehet urheiluhallissa (missä 2 suihkuhuonetta) sekä uimahallissa.

Palkintojenjako:
Kolme ensimmäiset hiihtäjät miesten- ja naisten sarjassa voittavat rahapalkintoja 300, 200 ja 100 €.
Ensimmäiselle naiselle ja miehelle joka saapuu Kimoon jaetaan 150 €:n kiripalkinto.
Palkinnot 10 ensimmäiselle naisten luokassa ja 15 ensimmäiselle miesten luokassa jaetaan n. klo 14.00 urheiluhallissa.

Maaliintulon jälkeen jaetaan mitalit (heti maalissa)ja arvontapalkinnot (urheiluhallissa) . Kunniakirja josta ilmenee hiihtäjän nimi ja loppuaika jaetaan kaikille hiihtäjille ja saadaan kilpailukanslian läheisyydestä.

Yleiset ohjeet:
Noudata järjestäjien ohjeita joka paikassa ja käytä oikeanpuolista latua aina kun se on mahdollista. Sinulla ei ole oikeutta vaatia kanssakilpailijaa väistymään ladulta.

Tulospalvelu:
Maaliintulojärjestys ja loppuaika ilmenee tulostaululta. Tulokset löytyy myös internetistä.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA