BotniaHalvan

Nyhet för 2019 är att vi arrangerar ett kortare lopp för motionärer som vi kallar BotniaHalvan. Starten sker en dryg timme efter BotniaVasanstarten och spåret följer de första drygt 10 km huvudspåret, men viker sen av till höger mot Kalapääkontrollen. En ny spårdragning möjliggör detta. Ca 2 km nytt spår prepareras för detta ändamål. Slutet följer sedan BotniaVasanspåret från Kalapää.  BotniaHalvan är ingen tävling utan är till för motionärer och ungdomar. Ingen åldersgräns på detta lopp heller så alla som tror sig orka 24 km så kan bra komma med och njuta av fin skidåkning. Ryktet säger att det är 25 km, men skall man uttrycka längden i jämna km så är väl 24 det som kommer närmast. 25 är ju hälften av en femmil så kanske därför har det pratats om 25. Egentligen borde ju hälften av 52 vara 26, men vi har dragit spåret som det passar bäst i terrängen och då tror vi att det blir 24 km (utan att ha kontrollmätt sträckan ännu).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.